4 Aralık 2018 Salı

Siyah Mini Elbise Nasıl Kombinlenir? (Çağla Şıkel)


Çağla Şıkel tavsiyesi cilt bakım maskeleri hakkında bir yazı yazdım bugün. Onları seçerken güzel bir kombin videosu da gördüm; onu da bu bloga yazayım dedim. Başka stil videoları da hazırlamış kendisi ve onlardan birkaç tanesinde de gözüm kaldı ama bugün"Siyah mini elbise nasıl kombinlenir?" sorusuna cevap veren videosu hakkında yazmaya karar verdim. 



Güzel bir elbiseyi, mesela uyumsuz, alakasız bir ayakkabı veya çantayla tamamlayarak kepaze etmek mümkündür biliyorsunuz. İyi görünmek istiyorsak hem vücut tipimize yakışacak, hem de parçaları birbirine uyum sağlayan kombinler yapmaya çalışmamız lazım. Yıllardır moda dünyasında yer alan Çağla'nın verdiği stil ipuçları tarzımıza, zevkimize her zaman uyacak diye bir şey yok ama bir şeyler öğrenmek, fikir edinmek için bakmaktan zarar gelmez, değil mi?


Sade, düz bir kumaştan dikilmiş, klasik, küçük siyah elbise tarzında bir parça üzerinden göreceğiz örnekleri. Bu tip bir elbiseyi farklı ortamlarda, türlü şekillerde kullanabilirsiniz. Ama nasıl kullanabilirsiniz? İşte birkaç cevap:


İlk olarak spor tarzda bir siyah mini elbise kombini geliyor. Bu kombinde elbisenin üstüne kırmızı - beyaz çizgi detaylı gri bir bomber ceket var. Ayakkabı olarak da siyah şerit detaylı beyaz spor ayakkabılar tercih edilmiş. Dilerseniz siyah spor ayakkabı da giyebilirsiniz. Alışverişe çıkacağınız, bir arkadaşınızla kahve içmeye gideceğiniz zamanlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kombin bu.






Çağla Şıkel'in yukarıdaki kombine daha da spor bir hava vermek isteyenler için farklı bir tavsiyesi de var. Bu tavsiye elbisenin yarısını ortadan kaldırıyor ama güzel de görünüyor. Elbisenin üstüne siyah, uzunca bir sweatshirt giyiyorsunuz, siyah mini etek üstüne salaş üst giyilmiş gibi duruyor. Bu elbiseyle bazen etek kombini de yapabilirsiniz yani. Neden olmasın, de mi, gayet hoş olmuş. 



Sırada siyah elbisenin kontrast renkte kısa deri ceket ve kısa siyah çizmelerle kombinlenmiş hali var. Çağla, bu boydaki çizmelerle giyilecek bir elbisenin daha kısa olması gerektiğini düşünüyor. Fotoğraflardaki elbiseyi babetlerle, spor ayakkabılarla giyebilirsiniz ama uzun bot veya kısa çizme diyebileceğimiz böyle bir modelle giydiğiniz zaman bacaklarınız kısa görünür. Çünkü çok mini boyda bir elbise değil bu, diz üstünde ama kullanışlı, rahat bir boyu var. Çağla'nın tavsiyesi mümkünse elbiseyi belden kıvırıp kısaltmak veya boyu daha kısa olan başka bir elbiseyi tercih etmek. Bu sorunu siyah külotlu çorap giyerek de az - çok halledebilirsiniz bildiğim kadarıyla.


Şimdi daha kadınsı bir kombin geliyor. İş toplantılarında, akşam saatlerindeki randevularda giyebileceğiniz bir kombin. Bunun için elbisenin üstüne ne çok spor, ne de çok klasik tarzda olmayan kısa bir siyah deri ceket alıyoruz ve ayakkabı olarak da şık ve kombine hareket katacak bir modeli tercih ediyoruz. Çağla'nın leopar desenli topuklu ayakkabı tercihi gibi mesela. 



Sıradaki kombinde elbise yine siyah bir ceketle kombinleniyor, fakat bu sefer ceket daha şık. Çağla pırıltılı bir modeli tercih etmiş. İddialı bir modeli olan topuklu, şık siyah ayakkabılarla beraber ortaya gece saatlerinde giyilebilecek bir kombin çıkmış.





Son olarak şık bir kış kombini alternatifi geliyor. Kış günlerinde gittiğimiz kapalı mekanlar ısıtılıyor, bu yüzden böyle yerlere giderken rahatlıkla ince kıyafetler giyebilirsiniz. Ama kaban, palto veya ceketiniz mevsime uygun olmalı tabii. Çağla Şıkel siyah mini elbise kombinlerinin son örneği olarak buna uygun bir alternatif hazırlamış. Bu kombinde elbiseyi sahte kürkten dikilmiş kamuflaj desenli bir palto ve diz üstü siyah çizmelerle tamamlamış. Yukarıda belirttiği konuyu burada belirtiyor; böyle bir çizmeyle giyilecek elbisenin boyu daha kısa olmalı. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder